Duchâtelet slaat mea culpa: "Inschattingsfout gemaakt"

Duchâtelet slaat mea culpa: "Inschattingsfout gemaakt"
Foto: © SC

Roland Duchâtelet was gisterenavond te gast in Reyers Laat. Daar praatte hij over de Rode Duivels en Standard. Hij gelooft in de titelkansen van zijn ploeg.

"We hebben de beste ploeg, de beste coach en de beste supporters", aldus Duchâtelet over de titelkansen van Standard. "We staan nu op kop, dus we moeten verder proberen doen. Het is lang geleden dat Standard nog eens herfstkampioen werd."

"Ik heb altijd gezegd minstens top-3 te halen en voorlopig zit dat er nog in, maar ik hoop altijd op het beste", aldus nog de voorzitter.

Over de problemen met de fans van Standard was de voorzitter duidelijk: "Ik heb daar een inschattingsfout gemaakt over de beleving van de supporters. De vorige coach had de harten van de fans veroverd en ik heb een betere gekozen, maar het probleem was dat er veel emotie mee gemoeid was. Ik had dat nooit verwacht en dat is heel lastig geweest."

"Niet meer in putteke winter naar Aarlen"

Verder ging het vooral over de Rode Duivels en de wedstrijd tegen Colombia. Duchâtelet mocht enkele beelden uit die match laten zien en duiden en koos voor een fragment met Thomas Meunier. "Dat heeft niets met STVV te maken", aldus presentator Lieven Van Gils. 

"Toch wel", counterde Duchâtelet. "Ik ben ooit in putteke winter naar Aarlen gereden voor een afspraak met Meunier. Er was een akkoord met Virton om hem te halen, maar via een managerspel is hij toen naar Brugge gegaan. Daaruit heb ik twee zaken geleerd: niet meer in het midden van de winter naar Aarlen rijden en opletten met makelaars in het voetbal."

"Heb Mignolet de kans gegeven"

Een ander fragment dat de voorzitter van Standard koos, was een redding van Simon Mignolet. "Persoonlijke herinneringen", aldus Duchâtelet. "Hij kwam uit de jeugd van STVV en ik heb hem de kans gegeven in het eerste elftal."

"Hij was toen achttien en het was en is voor doelmannen niet makkelijk om zo jong je kans te krijgen. Zeker niet om eerste keeper te worden in eerste klasse. Bij doelmannen kies je vaak voor zekerheid, maar je moet soms eens durven kiezen voor de jeugd. En Mignolet heeft een fantastische mentaliteit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties