Studentes Football Academy duidelijk: "We zitten op de best mogelijke plaats"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Studentes Football Academy duidelijk: "We zitten op de best mogelijke plaats"
Foto: © KBVB

De toekomst is aan de jeugd, ook bij de KBVB. En dus is er sinds dit jaar een gecentraliseerde Topsportschool voor meisjesvoetbal in Leuven. Wij spraken met enkele studentes en zij zijn alvast formeel: "We zitten op de best mogelijke plaats."

Door Aernout Van Lindt

"Bij onze ploegen leren we in team spelen, maar hier op de Topsportschool worden we meer individueel begeleid. We worden op de voet gevolgd en kunnen zo onze persoonlijke progressie in de gaten houden", klinkt het bij zowel Amber De Priester (Club Brugge) als Yuna Appermont (Standard).

"Af en toe trainen we nog samen met de jongens. Dat is zeker heel wenselijk, want daar kan je vooral op fysiek vlak nog iets van leren. Zolang mogelijk bij de jongens spelen? Dat is zeker een goed idee."

Vroeger werd er met ons minder rekening gehouden

Zelf speelden ze tot hun 12e gemengd: "Toen werd ik gescout bij Standard en ben ik bij de meisjes gaan voetballen. Echt veel veranderde dat echter niet, want het jaar nadien speelden we nog vaak tegen jongensteams", aldus Appermont.

Over de gecentraliseerde Football Academy hebben de meisjes niets dan lof: "We zitten in de best mogelijke plaats waar we kunnen zitten. Vroeger zaten we verspreid over het land en werd er met ons minder rekening gehouden. Het was een meisje of drie in een grote groep jongens, nu zitten we als meisjes allemaal samen - echt veel beter."

Elkaar zien verbeteren geeft motivatie

"En nu zitten we hier allemaal samen, waardoor we ook veel meer van elkaar kunnen leren. Als je anderen beter ziet worden, ga je zelf ook een extra metertje lopen", geeft Amber aan. Yuna pikt in: "We zien elkaar verbeteren, dat geeft extra motivatie. En het helpt dat de sfeer onderling heel erg goed is."

Trainen bij hun club, een match op vrijdag (BeNe League) en soms nog een match op zaterdag bij de B-ploeg, trainen op de Football Academy. Wordt het dan niet wat zwaar soms? "Veel vrije tijd hebben we niet", lacht Amber. "Maar uiteindelijk zijn we met onze passie bezig. Dat er dan veel moet wijken, dat nemen we er graag bij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties