Opmerkelijke naam solliciteert bij Wilmots: “Als ik de kans krijg om voor België te spelen, zou ik niet twijfelen”

Timothy Collard
Timothy Collard
| 34 reacties
Opmerkelijke naam solliciteert bij Wilmots: “Als ik de kans krijg om voor België te spelen, zou ik niet twijfelen”
Foto: © photonews

Hij loopt over van het talent en dat liet hij de voorbije maanden al meer dan één keer zien. De kenners voorspellen hem een grote toekomst, en mogelijk schittert hij op een dag zelfs bij de Rode Duivels. Over wie we het hebben? Leon Bailey.

We horen u al luidop denken: ‘Bailey, dat is toch een Jamaïcaan?’ Klopt! Maar het is lang niet zeker of het goudklompje van KRC Genk ook effectief voor zijn land van herkomst zal kiezen… En tegen de Rode Duivels zegt hij zeker en vast geen ‘neen’.

“Het is een heel moeilijke keuze en eentje waar ik al lang over twijfel. In het verleden zijn er wat problemen geweest tussen mij en de Jamaicaanse bond. Spelers van de Phoenix Academy werden altijd geweigerd” zegt Bailey in Het Laatste Nieuws.

"Mijn ambitie is groter dan mijn liefde voor mijn land"

“Nu ik hier speel, willen ze graag dat ik voor Jamaica uitkom, maar ik heb hun selectie geweigerd. Het gaat om mijn carrière en ik wil mijn lot niet in hun handen leggen door nu te kiezen voor Jamaica.”

En dan stappen de Rode Duivels in het verhaal. “In dít geval is mijn ambitie groter dan de liefde voor mijn land. Als ik de kans krijg om voor België te spelen, zou ik niet twijfelen. Sportief gezien kan ik hier veel meer bereiken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties