Van de anonimiteit bij Genk en Lierse tot dé ontdekking in de Eredivisie: "Hier voel ik me méér gewaardeerd"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 11 reacties
Van de anonimiteit bij Genk en Lierse tot dé ontdekking in de Eredivisie: "Hier voel ik me méér gewaardeerd"
Foto: © photonews

Met een weergaloze afstandstreffer bezorgde Anthony Limbombe NEC vorig weekend een punt tegen PEC Zwolle. Voor onze landgenoot die anderhalf jaar geleden Racing Genk verliet, was het al zijn vierde treffer in de Eredivisie. Zijn vertrek uit België bleek de goede keuze.

"Zo'n doelpunt (zie video, red.) maak je niet elke week of elke maand", glundert Limbombe nog na bij Voetbalkrant.com. "Ik kreeg veel ruimte en de bal vloog perfect binnen. Op deze acties train ik vaak."

De Eredivisie is leuker voor spelers als ik, die leven van goals en assists

Met veertien goals in de Jupiler League had de aanvaller een groot aandeel in de promotie naar eerste klasse. "Ik kreeg meteen mijn kans. Ook nu presteren we met een zevende plek boven de verwachtingen. Dit is mooie reclame voor mij en de club."

Waarom wilde het voordien bij Genk en Lierse niet lukken? "Hier voel ik me méér gewaardeerd", aldus Limbombe. "NEC geeft me vertrouwen op basis van mijn kwaliteiten. Niet op basis van één wedstrijd. In een mindere periode halen ze me niet naar de kant. Zo kan ik mezelf zijn en mijn spel naar een hoger niveau tillen."

"De Eredivisie is gewoon leuker voor spelers als mij die aanvallend denken en leven van goals en assists. In de Nederlandse competitie wordt er meer gescoord, staat men meer open voor aanvallend voetbal."

Net als Lukaku en Praet droom ik van de Rode Duivels

Anthony Limbombe

Wie zich in het buitenland laat opmerken, komt al gauw in beeld bij de Rode Duivels of U21. "Ik kan nog steeds opgeroepen worden voor de beloften."

"Jongens als Jordan Lukaku en Dennis Praet dromen net als ik van de Rode Duivels. Maar ik zit bij NEC. Ik moet het eerst hier laten zien. Als ik een volgende stap kan zetten, kom ik misschien in aanmerking."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties