Top&Flop Club Brugge, Asare, Perbet, Anderlecht en Genk ter sprake in onze top en flop

Club Brugge, Asare, Perbet, Anderlecht en Genk ter sprake in onze top en flop
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Alle goede (en slechte) dingen komen in drievoud. Hanne, Klaasje en Marthe zijn al eventjes de nieuwe K3, dus is dat ook meteen het afscheid van drie andere topmeiden. Wij blikken terug op de voorbije voetbalspeeldag en doen dat ook in drievoud. Al dan niet met luchtballonnen.

TOP

Jérémy Perbet

Net als in de heenmatch deed hij het ook in de terugwedstrijd voor Charleroi: scoren. De Zebra scoorde 22 doelpunten en mag zo een van de allerbelangrijkste spelers genoemd worden dit seizoen.

Het gaat Charleori voor de wind, ze maken plots zelfs opnieuw kans om alsnog opnieuw Europees voetbal te halen. "Wie van een mislukt seizoen spreekt is niet echt op de hoogte", aldus Mazzu in duidelijke bewoordingen.

Asare en Rafinha

Bij AA Gent was het tijd om enkele modelprofs eens in de bloemetjes te zetten. Afscheidnemend speler Rafinha kreeg een hulde, terwijl Nana Asare werd geroemd om zijn seizoen.

De minzame Ghanees werd verkozen tot speler van het jaar bij de Buffalo's. Een erg mooie recompensatie voor de linksachter, die er toch wel een goed seizoen opzitten heeft.

Brugse sfeer

Werd er gewonnen? Neen, en dat is meteen het enige smetje op alweer een erg leuke zondagnamiddag in en rond Jan Breydel.

De supporters die elf jaar snakten naar een titel konden (eindelijk) alles eens loslaten. Ook Michel Preud'homme genoot zichtbaar mee en begint misschien zelfs te twijfelen of hij niet toch liever zou blijven.

FLOP

Anderlecht

Paars-wit is dan wel tweede geworden in de Jupiler Pro League, het spel was er ook tegen Zulte Waregem wel opnieuw niet echt naar. Overtuiging ontbreekt nog steeds, een gezapige eindeseizoenswedstrijd is wat we te zien kregen;

De club staat mogelijk voor een erg hete en belangrijke zomer. Maar als ze zich in augustus plaatsen voor de poules van de Champions League is alles natuurlijk vergeten en vergeven.

Arbitrage

Ook over de arbitrage viel weer heel wat te vertellen. Het meest vreemde moment was misschien wel te noteren in Gent - Genk, waar Depoitre een gele kaart kreeg voor een tackle op de bal.

Hein Vanhaezebrouck sprak ooit over de strengheid in België waardoor je in Europa te laks zou kunnen worden. Wel, in deze fase kreeg hij meer dan gelijk.

Genkse durf?

Racing Genk thuis of uit, het blijft toch een groot verschil dit seizoen. Ook in de Ghelamco Arena speelden de Limburgers simpelweg té ver van hun eigen doel. Niet dat ze het niet probeerden, maar het lukte niet.

Het is ook een beetje een kwestie van durven vooruit pressen om het te kunnen. Zeker in een match waar enkel een overwinning telt en niets minder hadden de Smurfen iets meer kunnen proberen laten zien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties