Stappen de Belgische topclubs binnenkort uit de Jupiler Pro League?

Redactie
| 39 reacties
Stappen de Belgische topclubs binnenkort uit de Jupiler Pro League?
Foto: © photonews

Het is goed mogelijk dat onze Belgische competitie er over enkele jaren helemaal anders uitziet. De oprichting van een nieuwe, Europese 'supercompetitie' zou daar wel voor iets kunnen tussen zitten...

Enkele maanden geleden was er al eens sprake van zo’n competitie. De topclubs uit de zogenaamde kleine voetballanden zouden er aan deelnemen en op die manier samen een aantrekkelijk kampioenschap hebben om de Europese topclubs van nu op termijn het vuur aan de schenen te kunnen leggen.

Het was een tijd stil rond het opmerkelijke project, maar in Denemarken wordt het nu nieuw leven ingeblazen. FC Kopenhagen is één van de teams die resoluut voor zo’n competitie is. De voorbije tijd heeft de Deense topclub dan ook werk gemaakt van de oprichting ervan.

Competitie met topclubs uit Scandinavië, België, Nederland en Schotland?

BT weet dat Kopenhagen achter de schermen hard werkt aan het kampioenschap. De bedoeling is om op termijn een competitie met de grootste clubs uit Scandinavië, Nederland, België en Schotland op te richten.

Anders Horsholt, directeur van Kopenhagen, is één van de voortrekkers van het idee. “Als we nu niets doen, zal de kloof tussen de grote clubs en ploegen als Kopenhagen steeds groter worden.”

"De UEFA heeft gekozen om een commerciële richting uit te gaan"

Anders Horsholt

Dat de grote voetballanden binnenkort nog meer startbewijzen krijgen voor de Champions League, kan wel eens de druppel zijn geweest voor de kleinere landen. “Voetbal zou moeten worden beslist op het veld. Er is geen sprake van eerlijke concurrentie. De UEFA heeft hier gekozen om een commerciële richting uit te gaan”, zegt Horsholt nog.

Hoewel er nu meer aan de hand is dan enkele maanden geleden, toen er slechts geruchten omtrent de competitie opdoken en niemand echt wilde bevestigen dat er plannen waren, blijft het de vraag vanaf wanneer zo’n ‘supercompetitie’ er zou kunnen komen. Hier en daar wordt gesproken over het jaar 2021, maar het blijft afwachten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties