De uitschieters van de Belgische transferzomer: Coucke laat zich meteen gelden bij Anderlecht, Gent gaat voor clubrecords
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 9 reacties

De uitschieters van de Belgische transferzomer op een dikke maand van Transfer Deadline Day

De uitschieters van de Belgische transferzomer: Coucke laat zich meteen gelden bij Anderlecht, Gent gaat voor clubrecords

Transfer Deadline Day is nog heel veraf, maar de Belgische clubs hebben al zodanig veel met hun spelerskern geschoven dat het tijd is om een tussentijdse balans op te nemen. Hier zijn de voorlopige uitschieters van de zomermercato.

Koopwoede

Geen enkele club zal er komend seizoen zo drastisch anders uitzien dan Waasland-Beveren en dat geldt in beide richtingen. Met 15 aanwinsten moet de Beverse fans de meeste nieuwe namen leren, 13 vertrekkers maakten plaats in de kleedkamer.

Dure vogels

De ambitieuze Marc Coucke laat zich zoals verwacht meteen gelden en het is dus geen grote verrassing dat Anderlecht deze zomer al het meeste uitgaf: 16,85 miljoen euro. Anderzijds heeft AA Gent de bankrekening serieus aangespekt met 17,9 miljoen euro aan transferinkomsten.

Als we kijken naar de duurste in- en uitgaande spelers, komen we uit bij dezelfde clubs. Paars-wit kocht met Kenny Saief de duurste speler voor 3,7 miljoen euro, terwijl Gent daarbovenop maar liefst 8 miljoen verdiende aan de transfer van Samuel Gigot naar Spartak Moskou.

Uitleenbeurten

Cercle Brugge huurde met voorsprong de meeste spelers en daar heeft de band met AS Monaco alles mee te maken: maar liefst 8 van de 9 gehuurde spelers komen van de Franse vicekampioen. In de omgekeerde richting neemt AA Gent het voortouw, de Buffalo's leenden al 5 spelers uit.

Bron: Transfermarkt

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties