🎥 Kompany vergat ei zo na De Bruyne bij samenstellen van zijn superelftal

🎥 Kompany vergat ei zo na De Bruyne bij samenstellen van zijn superelftal

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nu het tijdperk Vincent Kompany bij Manchester City erop zit, dachten ze bij de Engelse topclub dat het wel een leuk idee was om de beste elf samen te stellen uit zijn periode in het Etihad Stadium. Kompany vergat zowaar bijna om Kevin De Bruyne in zijn ploeg te zetten.

"Het is een moeilijke. We zullen starten in een 4-3-3-formatie", laat Kompany al een beetje de trainer in zichzelf los in het filmpje van Manchester City. In doel kiest de Rode Duivel voor Joe Hart. Aangezien het werd toegelaten, opteerde Kompany voor zichzelf centraal in de verdediging. Nog in de defensie: Gaël Clichy, John Stones en Pablo Zabaleta.

Toch maar De Bruyne

Op het middenveld prefereerde Kompany in eerste instantie David Silva, Fernandinho en Yaya Touré. "Ik kan er nog vele anderen opnoemen. Nigel de Jong, Gareth Barry. Wacht even... Kevin De Bruyne. Ik heb Kevin dingen zien doen die ik geen enkele andere speler heb zien doen." Toch maar in het team dus, die De Bruyne. Ten koste van Fernandinho.

Tenslotte moest Kompany ook nog zijn aanvallers aanduiden. Ook die keuze viel hem zwaar, maar uiteindelijk ging hij voor Carlos Tevez, Raheem Sterling en uiteraard Kün Agüero.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties