Butez komt terug op afgesprongen transfer naar Club Brugge: "Ik had een mondeling akkoord, gesprekken met Clement,..."
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 14 reacties

Jean Butez speelt bij Antwerp FC, maar had evengoed onder de lat van Club Brugge gestaan

Butez komt terug op afgesprongen transfer naar Club Brugge: "Ik had een mondeling akkoord, gesprekken met Clement,..."
Foto: © photonews

Jean Butez heeft in het tussenseizoen zijn welverdiende transfer naar de Bosuil gekregen. Nochtans scheelde het geen haar of de Fransman stond bij Club Brugge onder de lat. Royal Excel Mouscron vroeg echter in laatste instantie meer en meer.

Club Brugge koos uiteindelijk voor Simon Mignolet. Jean Butez begrijpt zelf ook wel dat blauw-zwart zo’n kans niet kon laten liggen. Niet alleen de werkwijze van de landskampioen, maar ook de houding van Royal Excel Mouscron steekt. 

“Ik had een mondeling akkoord met Club Brugge”, bevestigt Butez in Het Laatste Nieuws. “Ik had gesprekken met het bestuur, Philippe Clement deed zijn plannen uit de doeken,... Het was eigenlijk rond.”

jean butez

De Fransman heeft er wel levenslessen uit getrokken. “Ik weet nu hoe het er aan toe kan gaan in het wereldje. “In eerste instantie was ik ontgoocheld in de houding van mijn toenmalige werkgever.”

Ook Antwerp sprong bijna af

Anno 2020 staat Butez onder de lat bij de Great Old. “Maar ook die transfer sprong in laatste instantie bijna af. Plots probeerde Moeskroen er meer uit te halen. Luciano D’Onofrio was duidelijk en liet hen weten dat alles zou afgeblazen worden. Gelukkig was dat niet het geval.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties