Turkse eigenaar van Westerlo had Rik De Mil gewaarschuwd, maar...

Turkse eigenaar van Westerlo had Rik De Mil gewaarschuwd, maar...
Foto: © photonews

Volg Westerlo nu via WhatsApp!

KVC Westerlo-vicevoorzitter Hasan Cetinkaya is de man die de knoop heeft doorgehakt. De Turkse sterke man van de Kemphanen zat zondag al laaiend in de tribune en kon niet gekalmeerd worden. Hij doet er immers alles aan om het negatieve imago van buitenlandse eigenaars van zich af te schudden.

Net als zijn baas, voorzitter Oktay Ercan, die al heel veel geld in Westerlo gepompt heeft. De twee zijn op een missie om zich als goedbedoelende eigenaars in België een naam te maken. En die werd zondag besmeurd.

Nochtans had Cetinkaya vooraf met zijn coach gesproken en hem op het hart gedrukt om voluit te gaan gedurende de volledige speeltijd. Je weet immers maar nooit... Dat werd meerdere keren herhaald.

Toen het bij 1-1 dan ontaardde in een nogal belachelijke rondo op het veld steeg de bloeddruk van de Turkse vicevoorzitter. Bij Westerlo wisten ze al dat het ging donderen, want alhoewel een minzaam man, laat Cetinkaya ook niet met zijn voeten spelen. 

Signaal dat de club er niets mee te maken had

De nasleep van het gebeurde, zorgde nog voor meer irritatie, want het werd nationaal en internationaal breed uitgesmeerd. De imagoschade waar ze zo voor vreesden was ook werkelijkheid geworden.

En dus moest er een signaal gegeven worden. Niet om de mogelijke juridische gevolgen te ontlopen, maar wel om te tonen dat de club het er niet eens mee was. En aangezien je geen 26 spelers de deur kan wijzen... Rik De Mil had, als hij er niets vanaf wist, moeten ingrijpen, maar deed dat niet. En daar betaalde hij het gelag voor.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties