Verhaegen: 'Fusie in Antwerpen noodzakelijk'

Nico Wieme
| 0 reacties
Verhaegen: 'Fusie in Antwerpen noodzakelijk'
Foto: © SC

In Het Nieuwsblad luidt Jos Verhaegen de alarmbel voor het Antwerpse voetbal. De Germinal Beerschotvoorzitter ziet de toekomst van zowel GBA als Antwerp FC somber in.

Nieuw stadion
Na Brussel, Brugge, Gent en Luik is ook Antwerpen op de trein van de nieuwe stadions gesprongen. Er zijn plannen om een nieuwe voetbaltempel in de metropool op te richten, maar volgens Jos Verhaegen is het zinloos dat daarin twee ploegen zouden spelen. Een fusie dringt zich voor de GBA-preses dan ook op. “Wil men voetbal in Antwerpen op een degelijke manier uitbouwen, dan is de bouw van een nieuw stadion een absolute prioriteit”, zo stelt Verhaegen in Het Nieuwsblad. “Alleen is vijf voor twaalf al lang gepasseerd als het over de bouw van een voetbaltempel gaat. Dat had veel vroeger moeten gebeuren. We hangen nog achteraan de trein, maar zitten er niet meer op.”
 
Geen twee topteams
De bouwondernemer is van oordeel dat er in Antwerpen geen plaats is voor twee ligaclubs. “Het grootste struikelblok is volgens mij de aanwezigheid van twee clubs met een rijk verleden”, aldus Verhaegen. “Ik vertel u, in Antwerpen is geen plaats voor twee topclubs en al helemaal niet in éénzelfde stadion. We willen allebei precies hetzelfde: topvoetbal in Antwerpen.”
 
Fusie noodzakelijk
De voorzitter van paars-wit denkt dat veel fans een fusie wel zien zitten. “Ik ben ervan overtuigd dat tachtig procent van de supporters voor een samenwerking is. Voor die overige twintig procent heb ik ook alle begrip. Zullen zij overigens blijven lachen wanneer we over een aantal seizoenen degradatievoetbal spelen? Dan is er niemand tevreden.”
 
Een fusie lijkt voor Verhaegen dan ook de enige oplossing om in een stad als Antwerpen topvoetbal te kunnen blijven garanderen, al beseft hij dat er nog veel water naar de zee zal moeten stromen vooraleer het zover is. “Een fusie is ook niet op één twee drie beklonken. Voetbal is een groot deel emotie, maar op een gegeven moment moet men de realiteit onder ogen zien. Samenwerken is de enige optie om een Belgische topclub uit te bouwen. De koek is simpelweg niet groot genoeg om door twee te delen”, besluit de GBA-voorzitter.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties