Ons dreamteam: de Belgen liggen er ook hier uit ...

Veel Fransen en Welshmen in onze favoriete elf van de voorbije speeldag

Ons dreamteam: de Belgen liggen er ook hier uit ...
Foto: SDG

Nog vier landen kunnen het EK winnen. De wedstrijden uit de 1/4e finales op dit EK zijn achter de rug. We zagen toch opnieuw heel wat spelers schitteren in Frankrijk. De Belgen liggen er uit, hier is ons dreamteam.

Doelman

In doel vielen ons vooral de prestaties op in Duitsland - Italië. Beide keepers ageerden daar op een erg hoog niveau, Neuer en Buffon lagen dus met elkaar in de weegschaal. De inzet van Buffon op het hakje van Gomez en de tranen achteraf gaven de doorslag.

Verdediging

In de verdediging kiezen we deze keer voor een driemansdefensie. Het systeem waarmee Wales voorbij België raakte en Duitsland en Italië elkaar het vuur aan de schenen legden.

Williams was de drijfveer achteraan bij Wales, Hummels was de heerser van Duitsland en Pepe bij Portugal. Hen zien we ook allen doorgaan naar de halve finales.

Middenveld

Op het middenveld dan toch wat puzzelen, want bijzonder veel aanvallend ingestelde spelers deden het goed deze speeldag. Ramsey is jammer genoeg geschorst voor de halve finales, Grosicki ligt er jammer genoeg uit - zijn assist op Lewandowski, wow. Ook Renato Sanches konden we niet naast ons team zetten.

Aanval

De aanvallers dan, met daarbij vooral Franse weelde. Griezmann, Payet en Giroud: alledrie acteerden ze op hoog niveau. De cultheld van de kwartfinales is dan misschien weer Hal Robson-Kanu.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties