Hommeles om 1B-match die een uur voor de match uitgesteld werd: "Zullen alle reglementaire mogelijkheden onderzoeken"

Hommeles om 1B-match die een uur voor de match uitgesteld werd: "Zullen alle reglementaire mogelijkheden onderzoeken"
Foto: © photonews

De wedstrijd tussen RSCA Futures en FC Luik moest normaal gezien zaterdagavond om 20u op de Heizel gespeeld worden. Een uur voor de match oordeelde de scheidsrechter echter dat het veld onbespeelbaar was. Een vreemd verhaal dat mogelijk ook weer een staartje krijgt.

Bij FC Luik waren ze immers helemaal niet blij. Ze maakten de verre verplaatsing om dan te horen dat ze weer de bus mochten opklimmen. Nochtans waren er twee eerdere inspecties geweest door professionele scheidsrechters. Eén donderdag en één vrijdagavond.

Telkens werd geoordeeld dat het veld bespeelbaar zou zijn. Maar blijkbaar werd om ongekende redenen op vrijdag het dekzeil al van het veld gehaald. Terwijl iedereen wist dat hij nog hard ging vriezen. 

Bij het Luikse bestuur waren ze kwaad en denken ze zelfs aan verdere stappen. "De clubleiding had afgelopen dinsdag al voorgesteld dat de wedstrijd zou kunnen worden gespeeld op het hoofdveld van RSCA, vooral omdat het eerste elftal dit weekend uit speelt."

"Dit werd geweigerd met het excuus van vermeende werkzaamheden. Zowel de club als de supporters hebben aanzienlijke kosten gemaakt in afwachting van deze zaterdag. Het clubbestuur zal alle reglementaire mogelijkheden onderzoeken en het dossier begin volgende week volledig bespreken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties