Charly Musonda Junior: nieuw goudklompje voor België

Mattias Verhaeghe
| 99 reacties
Charly Musonda Junior: nieuw goudklompje voor België
Foto: © SC

Charly Musonda Junior staat voor zijn doorbraak in het profvoetbal. Net zoals bij Thibaut Courtois, Romelu Lukaku en Thorgan Hazard, wil Chelsea het nieuwe Belgische goudhaantje ervaring laten opdoen op huurbasis. Anderlecht staat op de eerste rij.

Musonda Junior genoot zijn jeugdopleiding bij… Anderlecht. Hij vertrok er twee jaar geleden om zich verder te ontwikkelen bij Chelsea. Hij tekende er al een profcontract en lijkt klaar voor het grote werk. Anderlecht zou de creatieve middenvelder maar al te graag een seizoen lenen van the Blues. Musonda Junior kreeg al heel wat positieve commentaar de afgelopen jaren. Een overzicht.

Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock na de verkoop van de Musonda’s aan Chelsea in 2012 op Sporza. “Ik ben enorm ontgoocheld dat ze vertrekken. Met Musonda Junior haalt Chelsea een uitzonderlijk talent in Europa vroegtijdig binnen. In België kan je een speler niet voor zijn zestiende een contract geven. In Engeland kan dat wel. Misschien kunnen we hem later eens lenen.”

Ook manager Herman Van Holsbeeck reageerde toen ontgoocheld op Sporza. “We hebben er echt alles aan gedaan om Musonda Junior te houden. Dat hij toch vertrekt, is een grote teleurstelling.”

Yannick Ferrera, ex-jeugdtrainer van Musonda bij Anderlecht in 2013 tijdens een aflevering van Extra Time. “Op zijn elfde was Musonda Junior al even rijp als een speler met tien jaar ervaring in eerste klasse. Dat hij een grote zal worden, was toen al te zien. En hij zal dat bewijzen.

Adi Viveash, jeugdtrainer bij Chelsea, nadat Musonda zijn eerste profcontract ondertekende in 2013. “Hij is een erg opwindende speler. Voor zo’n jonge speler is hij ook iemand die al heel erg nadenkt over het spel. Je kunt heel volwassen met hem spreken. Hij kan het zeker maken, al gaat het op deze leeftijd vooral om potentieel.”

The Mirror vergeleek Musonda Junior al met Eden Hazard. Volgens de Britse krant is de Belgische middenvelder een rasecht toptalent.

Johan Boskamp omschreef de Belgische U16 van Musonda Junior en co als de beste ploeg van België, met Musonda als kapitein.

Als we alle commentaar mogen geloven speelt Charly Musonda Junior binnen hier en een paar jaar de pannen van het dak bij Chelsea of een andere Europese topclub. Aan hem om het waar te maken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties