Top&Flop Bij de toppers en floppers: Anderlecht is een schande, Sweat & Glory, Forza Essevee
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 16 reacties

Toppers en floppers: Anderlecht is een schande, Sweat & Glory, Forza Essevee

Bij de toppers en floppers: Anderlecht is een schande, Sweat & Glory, Forza Essevee
Foto: © Photonews

Alle goede (en slechte) dingen komen in drievoud. Hanne, Klaasje en Marthe zijn al sinds vorig seizoen de nieuwe K3, al was dat ook meteen het afscheid van drie andere topmeiden. Wij blikken terug op de voorbije voetbalspeeldag en doen dat ook in drievoud. Al dan niet met luchtballonnen.

TOP

Sweat & Glory

No sweat, no glory. Dat is het devies van Club Brugge. En dit weekend was er van beiden voldoende bij blauw-zwart. Op karakter wisten ze zich naar de drie punten te spelen tegen Anderlecht.

De ploeg doet zo plots terug mee bovenaan en heeft de klap van de match tegen Porto weten op te vangen. Erg sterk gespeeld ook van Limbombe, die er eindelijk klaar voor lijkt.

Forza Essevee

Zulte Waregem staat opnieuw bovenaan het klassement. En terecht ook wel, want tegen Sporting Lokeren speelden ze de Waaslanders helemaal van de mat.

Dromen als de grote, het hoort er steeds meer bij aan De Gaverbeek. De tijd van "We pakken ze een voor een" is stilaan aan het terugkomen, al blijven ze rustig. Play-off 1 blijft het doel.

Raman & co

Benito Raman is helemaal terug. Samen met Orlando Sa gaven ze Waasland-Beveren voetballes. De aanvallende weelde bij Standard is bijzonder groot.

Het moet de Rouches dit jaar misschien in staat stellen om (een pak) hoger te mikken dan vorig seizoen, toen play-off 1 zelfs niet werd gehaald.

FLOP

Schanderlecht

Het wordt stilaan echt een schande, de manier waarop de spelers van Anderlecht zich op een voetbalveld laten zien. Na het drama tegen Westerlo viel er nu ook op Jan Breydel een nulmatch te noteren.

Europees staan ze dicht bij de overwintering, in de competitie staan ze nog steeds tweede. Alles gaat goed, toch wat betreft de cijfers. De fans willen echt meer zien.

Wesley 'jeugdzonde' Moraes

Dan mag je eens spelen in een klassieker als Club Brugge - Anderlecht, dan pak je met een schandalige dubbele elleboog aan het adres van Kara meteen een einde aan je match.

Niet slim van Wesley Moraes, die volgens Michel Preud'homme een jeugdzonde maakte en dat moet gaan afleren. Nog wel wat werk voor de boeg voor de aanvaller van Club Brugge.

Wekelijkse rubriek: de arbitrage ...

Net als je denkt dat je qua arbitrage zowat alles moet hebben meegemaakt in de Jupiler Pro League ... was het ook deze week weer prijs. Een bal over de lijn of net niet in Eupen?

Al kan het ook goed komen. Zo was er ook Lambrechts, die een goede topper floot en Van Driessche, die zichzelf wist te overrulen en dan toch geen penalty floot na een bal op het gezicht van Gano.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties