Jens Naessens herleeft bij Westerlo met 5 goals en 3 assists: "Het bewijs dat ik wél nuttig kan zijn centraal in de spits"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 4 reacties
Jens Naessens herleeft bij Westerlo met 5 goals en 3 assists: "Het bewijs dat ik wél nuttig kan zijn centraal in de spits"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jens Naessens zette afgelopen zomer met een duidelijk doel een stap terug. De aanvaller verliet Zulte Waregem en trok naar Westerlo, om er - eindelijk - opnieuw diep in de spits te spelen.

Een keuze die voorlopig een voltreffer is. In zeven competitieduels voor Westerlo scoorde Naessens al 5 keer en leverde hij ook 3 assists af. "Op collectief vlak had ik op iets meer gehoopt dan die 7 punten die we momenteel hebben, maar voor mij persoonlijk is dit natuurlijk leuk. Ik zit lekker in mijn vel."

Ik werd  bij Zulte Waregem naar de flank verdrongen, een rol die me niet goed lag

De Deinzenaar herwon bij de Kemphanen zijn vertrouwen. "Ik mag eindelijk opnieuw op mijn favoriete positie, diep in de spits, spelen. In het jaar (2012-2013, red.) dat we met Zulte Waregem bijna kampioen speelden, stond ik ook op die plaats. Dat beviel me toen goed."

"Nadien werd ik telkens naar de flank verdrongen, een rol die me niet goed lag. Nu bewijs ik dat ik centraal voorin wél nuttig kan zijn", spreekt de aanvaller klare taal.

Hopelijk komen mijn beste jaren er nog aan

Hoewel hij nog maar 26 is, draait Naessens al een hele poos mee in het Belgische voetbal. "Ik heb inderdaad al wat ervaring, maar in principe ben ik nog relatief jong. Hopelijk komen mijn beste jaren er nog aan." (lacht)

"Ik wist niet goed wat ik van 1B moest verwachten, maar het niveau van de Proximus League kan je goed vergelijken met de rechterkolom van 1A. Ik tekende bij Westerlo voor twee jaar. Wat nadien volgt, zien we dan wel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties