Wie is de beste trainer van het seizoen? Clement en Leko gaan in concurrentie met underdog onder de trainers

Jeroen Verschakelen
| 38 reacties
Wie is de beste trainer van het seizoen? Clement en Leko gaan in concurrentie met underdog onder de trainers

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De titel mag dan wel veraf lijken voor Club Brugge, dat nog steeds zes punten achterstand heeft op leider Genk, toch maakt blauw-zwart nog aanspraak op een mooie individuele prijs. Trainer Ivan Leko is immers genomineerd voor de trofee van "Coach van het Jaar".

De Pro League heeft zojuist de genomineerden voor de "Coach van het Jaar" bekendgemaakt. Naast Club Brugge-trainer Ivan Leko en Philippe Clement, de oefenmeester van leider Genk, maakt ook László Bölöni kans op de prijs: zijn Royal Antwerp FC haalde immers vlotjes play-off 1 en prijkt momenteel zelfs op een trotse derde plaats in het klassement. 

Genk is de gedoodverfde favoriet in de strijd om de landstitel, maar dat wil niet noodzakelijk zeggen dat Clement ook met de prijs van "Coach van het Jaar" gaat lopen: Club speelde immers een indrukwekkend seizoen en daarvan zou Leko de vruchten kunnen plukken.

Antwerp staat dan weer op 38 punten, negen minder dan Genk en drie minder dan Club. Toch zou het voorbarig zijn om Bölöni af te schrijven als kanshebber voor de trofee: iedereen is het erover eens dat hij mooi werk heeft geleverd bij The Great Old. En in voetbal is natuurlijk alles mogelijk, dus het is spannend afwachten tot de bekendmaking van de resultaten op maandag 6 mei.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties