BAS motiveert al zijn beslissingen omtrent KV Mechelen: geen degradatie, geen puntenaftrek...
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 66 reacties

Het BAS geeft verklaring voor zijn beslissingen

BAS motiveert al zijn beslissingen omtrent KV Mechelen: geen degradatie, geen puntenaftrek...
Foto: © photonews

De strafmaat van KV Mechelen heeft bij veel mensen kwaad bloed gezet. Geen degradatie of puntenaftrek, wel geen Europees of bekervoetbal. Veel te licht, vinden velen. Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport heeft voor alles wel een motivatie.

Eerst en vooral over dat ze hen schuldig bevonden. KV Mechelen argumenteerde dat de betrokken personen niet voor de club handelden. "De gewichtige functies van de beklaagden zijn doorslaggevend", aldus het BAS. 

"Voorop  staat dat daden van personen die een functie bekleden binnen een rechtspersoon kunnen worden toegerekend aan de rechtspersoon. Die personen vervulden stuk voor stuk een cruciale functie."

Puntenaftrek niet mogelijk

Dat er geen puntenaftrek is, was juridisch te verdedigen, want volgens het bondsreglement kan die puntenaftrek enkel als er een degradatie wordt uitgesproken. Dat ter bescherming van de clubs in de lagere reeks.

En degradatie kon al niet want de vordering kwam te laat. Het bondsreglement voorziet tot 3 jaar uitsluiting, maar omdat het bondsparket niet zwaarder had gevorderd, legt het BAS maar 1 jaar op. Er is geen boete, omdat bondsprocureur Kris Wagner dat niet vroeg.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties