OFFICIEEL: Alexis Sanchèz bezwijkt voor monsterloon bij Manchester United
Bart Vandenbussche
Bart Vandenbussche
| 13 reacties

Alexis Sanchèz trekt van Arsenal naar Manchester United, Henry Mkhitaryan maakt de omgekeerde beweging

OFFICIEEL: Alexis Sanchèz bezwijkt voor monsterloon bij Manchester United

Het is nu helemaal officieel: Alexis Sanchèz verlaat Arsenal en heeft een (vet) contract getekend bij Manchester United. Henrikh Mkhitaryan maakt de omgekeerde beweging.

Het zag er enkele weken geleden naar uit dat Manchester City de strijd ging winnen om de diensten van de Chileen, maar uiteindelijk is het stadsrivaal United die aan het langste eind trekt. Manchester City wou ook de exuberante looneisen die de 29-jarige Chileen vroeg niet inwilligen. Ze investeren het geld liever in de eigen spelers, zoals ook vandaag is gebleken met de contractverlenging van Kevin De Bruyne.

Geen transfersom

Het contract van Sanchèz liep deze zomer sowieso ten einde en hij wou niet verlengen bij Arsenal. Door de ruil met Mkhitaryan komen de Londenaars dan toch niet helemaal met lege handen thuis. Opmerkelijk is wel dat met de ruil geen transfersom gemoeid is.

Monsterloon

Bij de 'Red Devils' zou Alexis Sanchèz naar verluidt de best betaalde speler in de Premier League worden met een weeksalaris van zo'n 450.000 euro. Je zou voor minder gelukkig zijn: "Ik ben blij om bij de grootste club ter wereld te spelen", zei de Chileen in een eerste reactie. "De kans om in dit stadion te spelen onder José Mourinho kon ik niet laten liggen."

Droom in vervulling

Ook Mkhitaryan is in de wolken met zijn transfer: "Ik ben heel blij dat de transfer rond is. Het is immers altijd mijn droom geweest om voor Arsenal te spelen. Ik wil Arsenal geschiedenis helpen schrijven", vertelt de 29-jarige Armeniër op de webstek van de Londenaren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties