OFFICIEEL: Castagne mag nieuwe ploegmaat verwelkomen

Redactie
OFFICIEEL: Castagne mag nieuwe ploegmaat verwelkomen
Foto: © Photonews

De transfergeruchten, het laatste transfernieuws en officiële transfers vliegen ons om de oren. Bij Voetbalkrant zetten wij alles voor u op een rijtje zodat u tijdens deze mercato niets hoeft te missen! Op 28/03 hebben we transfernieuws en transfergeruchten voor u over: Mertens - Bale - Pogba - Boateng - Limbombe - Dessers - Cools - Can

OFFICIEEL: Castagne mag nieuwe ploegmaat verwelkomen

Atalanta heeft zich versterkt met Adrien Tameze. De Kameroense Fransman komt op huurbasis over van Nice. Atalanta heeft ook een aankoopoptie van acht miljoen euro bedongen op de centrale middenvelder.

Transfernieuws en Transfergeruchten 31/01

Anderlecht haalde op het nippertje Kemar Lawrence binnen

Anderlecht heeft op het nippertje de papieren van Kemar Lawrence in orde gekregen. Daarmee heeft Michael Verschueren al zijn transfertargets kunnen realiseren: een spits, een flankaanvaller én een linksback. (Lees meer)


Manchester United tekent voor de vreemdste Premier League-transfer

Manchester United dat een speler leent van een Chinese ploeg, veel zal u het niet meer horen. De Mancunians hebben op het nippertje Odion Ighalo binnengehaald. De Nigeriaanse spits komt over van Shanghai Shenhuan. Hij reist dit weekend af naar het VK. 


Van Eupen naar Barcelona en nu naar Nice


Ex-Anderlecht-talent naar Engelse derde klasse

Jason Lokilo (ex-Anderlecht) wordt door Crystal Palace tot het einde van het seizoen uitgeleend aan de Engelse derdeklasser Doncaster Rovers. De 21-jarige aanvaller werd vorig seizoen ook al uitgeleend aan Lorient.


Mathieu De Smet verlaat Zulte Waregem op huurbasis voor Deinze

Na al het inkomend geweld heeft Zulte Waregem nu ook nog een speler laten vertrekken op 'transfer deadline day'. Mathieu De Smet trekt naar Deinze. (Lees meer)


Kevin-Prince Boateng gaat in Turkije aan de slag

Een jaar geleden werd Kevin-Prince Boateng door Sassuolo uitgeleend aan FC Barcelona. Op 31 januari 2020 huurt Besiktas de Ghanees van Fiorentina. Boateng doet het seizoen uit in de Turkse Super Lig.


OHL leent Nederlandse spits opnieuw uit aan Cambuur

Voor het tweede seizoen op rij leent Oud-Heverlee Leuven Sam Hendriks uit aan SC Cambuur. De Nederlandse spits kwam dit seizoen niet in actie voor OHL en zal het seizoen volmaken in de Nederlandse tweede klasse.


Done deal: Faes wordt binnen half jaar ploegmaat van Foket - "Wou mijn ploegmakkers niet in de steek laten"
Foto: © photonews

Wout Faes speelt vanaf volgend seizoen voor Stade Reims

Wout Faes, rots in de branding bij Oostende, wordt per direct verkocht aan Stade Reims. De Franse eersteklasser leent Faes op zijn beurt weer uit aan KVO, waardoor Faes met Oostende nog kan strijden tegen de degradatie. (Lees meer)


KV Kortrijk haalde Pape Gueye bij Le Havre

KV Kortrijk heeft tijdens de wedstrijd tegen Standard nog versterkt met een aanvaller. Pape Gueye komt over van Aalesunds FK. (Lees meer)


Jean Thierry Lazare Amani ruilt Eupen in voor Charleroi

Charleroi heeft een versterking op het middenveld beet. Jean Thierry Lazare maakt de overstap van KAS Eupen. (Lees meer)


Bubacar Sanneh wordt door Anderlecht aan KV Oostende uitgeleend

KV Oostende heeft op de slotdag van de wintermercato een tweede huurling binnengehaald. Bubacar Sanneh komt over van Anderlecht. (Lees meer)


Zulte Waregem haalt ook nog Braziliaanse flankaanvaller binnen

Zulte Waregem heeft nog een aanvallende transfer bekendgemaakt. De 20-jarige Gabriel Canela komt de flank versterken. De Braziliaanse flankaanvaller komt over van het Braziliaanse Nova Iguacu Futebol Clube. Essevee huurt het jonge talent tot het einde van dit seizoen. Er hangt een aankoopoptie vast aan de uitleenbeurt.


Cercle stalt nog een jongeling bij Béziers

Na Serrano heeft Cercle opnieuw een speler uitgeleend aan het Franse AS Béziers. Adrien Bongiovanni zal er het seizoen vervolledigen.


OFFICIEEL: Saelemaekers is eerste Belg na Gerets die naar Milan trekt, Anderlecht vangt 7M euro
Foto: © photonews

Alexis Saelemaekers is eerste Belg na Eric Gerets die naar AC Milan trekt

Anderlecht en AC Milan hebben de transfer van Alexis Saelemaekers afgerond. Het gaat om een huur met verplichte aankoopoptie. (Lees meer)


Anderlecht huurt Marko Pjaca van Juventus

Michael Verschueren en zijn team zijn aan een heel drukke laatste mercatodag bezig. Het is een komen en gaan van spelers bij paars-wit. Nu hebben ze ook hun tweede aanvallende versterking van de dag binnen: Marco Pjaca wordt gehuurd tot het einde van het seizoen. (Lees meer)


Cercle Brugge verwelkomt 19-jarige aanvaller Guy Mbenza

Het is code rood bij Cercle Brugge, waar een stevig offensief op de transfermarkt voor een miraculeuze ommekeer moet zorgen. Guy Mbenza is de zevende nieuwkomer in januari. (Lees meer)


Dortmund huurt middenvelder Emre Can van Juventus

Dortmund leent de defensieve middenvelder Emre Can tot het einde van het seizoen van Juventus.


OH Leuven huurt Jan Van Den Bergh van AA Gent

De 25-jarige Jan Van den Bergh voetbalt tot het einde van dit seizoen bij OH Leuven. De linksvoetige centrale verdediger komt op huurbasis over van AA Gent. Pittig detail: voor hij bij Gent tekende was hij drie seizoenen lang een sterkhouder bij concurrent Beerschot. (Lees meer)


UPDATE - officieel: Dion Cools op weg naar Denemarken, rechtsback na 5 jaar weg bij Club

Dion Cools ruilt Club Brugge wellicht definitief voor het Deense Midtjylland

Club Brugge lijkt nog van een overbodige pion verlost te worden. Dion Cools is namelijk op weg naar  het Deense Midtjylland. (Lees meer)


Jean-Luc Dompé werd door Zulte Waregem weggehaald bij AA Gent

Jean-Luc Dompé is de nieuwste aanwinst van Zulte Waregem, dat zich offensief serieus versterkt heeft de laatste dagen. Hij wordt definitief overgenomen van AA Gent. (Lees meer)


Wereldkampioen Nzonzi gaat in eigen land aan de slag

De Franse middenvelder Steven Nzonzi zag zijn huurcontract bij Galatasaray verbroken worden. AS Roma leent hem echter opnieuw uit. Ditmaal aan Stade Rennais.


Barcelona haalt Matheus weg bij Palmeiras

Barcelona heeft zich voor het nieuwe seizoen vast versterkt met Matheus Fernandes. De 21-jarige middenvelder komt dan over van Palmeiras uit zijn vaderland Brazilië. Barcelona laat weten dat het zeven miljoen euro betaalt voor Matheus' komst naar Camp Nou.

Dat bedrag kan met nog eens drie miljoen euro oplopen door clausules. De international van Brazilië Onder-20 tekent een contract dat loopt tot het einde van het seizoen 2024/25. Zijn afkoopsom is contractueel al vastgesteld op 300 miljoen euro


Makarenko verlaat Anderlecht en trekt op huurbasis naar Kortrijk

Yevhen Makarenko is de volgende overbodige Anderlecht-speler die (tijdelijk) elders gestald wordt. De Oekraïense middenvelder kwam dit seizoen nog niet in actie bij paars-wit en vertrekt op huurbasis naar Kortrijk, zijn ex-club. (Lees meer)


Lommel leent Andras Nemeth en Vladimir Screciu van Racing Genk

Lommel heeft op 31 januari nog twee versterkingen in huis gehaald. Een verre verhuis voor de twee spelers wordt het niet, want ze komen over van Racing Genk. (Lees meer)


Union leent aanvaller Charlie Brown van Chelsea

Chelsea leent beloftevolle aanvaller Charlie Brown voor één seizoen uit aan Union. (Lees meer)


Waasland-Beveren laat zomeraankoop Tshibola in onderling overleg vertrekken

Transfernieuws bij Waasland-Beveren! Of beter, contractnieuws. Aaron Tshibola is niet langer een speler van de Waaslanders. (Lees meer)


Anderlecht verhuurt jonge rechtsback aan andere club in Jupiler Pro League
Foto: © photonews

Anderlecht verhuurt Hotman El Kababri aan Zulte Waregem

Anderlecht heeft nog een uitgaande transfer gerealiseerd op de slotdag van de wintermercato. Het verhuurt Hotman El-Kababri aan Zulte Waregem. (Lees meer)


Japanner van Southampton trekt naar Sampdoria

Sampdoria staat zeer dicht bij Maya Yoshida. De Japanner speelt al een lange tijd bij Southampton, maar nu lijkt de centrale verdediger op "Deadline Day" nog te vertrekken. Het is niet duidelijk of het gaat om een definitieve aankoop of een uitleenbeurt. 


Keisuke Honda trekt naar Botafogo

Keisuke Honda verlaat Vitesse en trekt naar het Braziliaanse Botafogo. De Japanner speelde dit seizoen vier wedstrijden voor Vitesse, maar een sterkhouder werd hij nooit. Hij gaat nu dus zijn geluk beproeven bij Botafogo. 


Anderlecht heeft Dejan Joveljic beet

Anderlecht hoopt vandaag nog drie versterkingen te strikken. Nummer één is alvast binnen. (Lees meer)


Louis Verstraete maakt seizoen af bij KV Oostende

Eerder vandaag lijfde Antwerp de 20-jarige Louis Verstraete voor 3.5 seizoenen in. Antwerp zal de middenvelder voor de rest van het seizoen stallen bij KV Oostende. (Lees meer)


Drukke transferdag voor Fiorentina: drie transfers voorgesteld

Fiorentina doet nog enkele zaken op Deadline Day. Zo hebben ze Igor Julio (centrale verdediger, Alfred Duncan (centrale middenvelder) en Christian Kouame (aanvaller) weg gehaald bij hun clubs. Kouame wordt eerst geleend van Genoa, maar daarna moet Fiorentina hem definitief aankopen voor 12 miljoen euro. 


OFFICIEEL: Werder Bremen haalt nieuwe aanvaller bij Herta Berlijn

Werder Bremen heeft de komst van Davie Selke bevestigd. Selke komt over van Herta Berlijn. De aanvaller wordt 18 maanden geleend, maar Werder Bremen moet hem daarna verplicht kopen. 


Stallone Limbombe verkast naar OHL

Oud-Heverlee Leuven heeft uitgehaald. Het haalde met Stallone Limbombe een razendsnelle flankspeler met ervaring in huis. De ex-speler van Gent tekende een contract voor anderhalf seizoen. (Lees meer)


Richairo Zivkovic uitgeleend aan Sheffield United

Richairo Zivkovic maakt de opvallende overgang van de Chinese tweede klasse naar de Premier League. Hij wordt tot het einde van het seizoen uitgeleend aan Sheffield United, de revelatie in de Premier League die ook al Sander Berge inlijfde. (Lees meer)


Jean-Luc Dompé zegt B-kern AA Gent vaarwel

Jean-Luc moet na Vossen en Srarfi de derde winteraanwinst voor Zulte Waregem. De Franse flankaanvaller kwam dit seizoen niet meer voor in de plannen van Jess Thorup en kwijnde weg in de B-kern. (Lees meer)


OFFICIEEL: Eupen haalt nieuwe aanvaller bij RB Salzburg

Eupen heeft zich versterkt met Smail Prevljak. De aanvaller komt over van RB Salzburg. Hij speelde al 112 wedstrijden in Oostenrijk (eerste en tweede klasse) en daarin scoorde hij 52 doelpunten. Hij gaf ook 21 assists. 


Can op een zucht van Borussia Dortmund

Emre Can staat op het punt om Juventus te ruilen voor Borussia Dortmund. Hij moet er het vertrek van Julian Weigl naar Fiorentina opvangen. (Lees meer)


OFFICIEEL: Louis Verstraete tekent op de Bosuil
Foto: © photonews

Louis Verstraete trekt naar Antwerp

Louis Verstraete verlaat AA Gent en verkast naar Antwerp. De 20-jarige middenvelder tekende zopas een contract voor 3.5 seizoenen bij The Great Old. Verstraete zal dit seizoen door Antwerp wel nog uitgeleend worden aan een niet nader genoemde club. (Lees meer)


OFFICIEEL: Cedric Soares naar Arsenal

Cedric Soares, de Portugese rechtsachter van Southampton, wordt voor de rest van het seizoen uitgeleend aan Arsenal.


Rangers huurt Ianis Hagi van Racing Genk

Ianis Hagi verlaat Racing Genk en trekt naar Glasgow Rangers. De Schotten bedongen ook een aankoopoptie. (Lees meer)


Bournemouth weigert bod van 32 miljoen euro van Manchester United voor aanvaller

Manchester United hoopte zich op de laatste dag van de transferperiode nog te versterken met Joshua King, maar dat was zonder Bournemouth gerekend. Volgens TV2 werd een bod van zo’n 32 miljoen euro geweigerd.

King scoorde dit seizoen drie keer in zestien wedstrijden in de Premier League. Begin november maakte hij het enige doelpunt in Bournemouth – Manchester United.


Tottenham Hotspur wil Gareth Bale weghalen bij Real Madrid

Tottenham Hotspur wil een poging wagen om Gareth Bale terug te halen naar Londen. De Welshman is al eventjes niet meer de populairste pion bij Real Madrid. Al zullen er wel nog zware onderhandelingen volgen. (Lees meer)


Zomertransfer voor Pogba

Geen wintertransfer voor Paul Pogba volgens de Engelse media. Aankomende zomer zal hij Manchester United dan weer verlaten. Ploegen genoeg die hem willen. 


Vossen niet de enige nieuwkomer bij Essevee?

Jelle Vossen tekende voor 3,5 seizoenen bij Zulte Waregem. Toch hoeft dat niet meteen te betekenen dat de zaak Dompé helemaal van de baan is. Hij kan nog steeds verlost worden bij KAA Gent. 


Done deal: KV Mechelen haalt speler op bij Lokeren

Laurens Symons heeft Sporting Lokeren ingeruild voor KV Mechelen. Hij tekent er een contract voor drie seizoenen. 


'Napoli houdt been stijf voor Mertens'

Dries Mertens en Chelsea? Het lijkt er vandaag niet meteen te gaan komen, want Napoli houdt tot op heden het been stijf - met het risico hem komende zomer gratis te moeten laten gaan. 


Blessure Tammy Abraham heeft gevolgen voor Giroud

Door de blessure van Tammy Abraham is Olivier Giroud verplicht om te blijven bij Chelsea. Dat weet alvast L'Equipe te melden.


Charlton heeft McGeady beet

Charlton heeft Aiden McGeady te strikken. Hij wordt uitgeleend door Sunderland en zal het seizoen volmaken bij Charlton.


'Moeskroen huurt verdediger van Köln'

Moeskroen zal voor zes maanden gebruik kunnen maken van de diensten van Lasse Sobiech. De centrale verdediger komt volgens HLN over van FC Köln op huurbasis. 


Mechelaar trekt naar Portugal

KV Mechelen verhuurt de 20-jarige Trova Boni met aankoopoptie aan het Portugese Varzim.


Paco Alcacer heeft zijn transfer beet

Paco Alcacer ruilt Dortmund voor Villarreal. De Duitse en de Spaanse club hebben daarover al een akkoord. 


Brownhill heeft zijn transfer beet en tekent voor 4,5 seizoenen

Josh Brownhill trekt van Bristol City naar Burnley en tekende er een contract van 4,5 seizoenen. Dat heeft de Engelse club bekendgemaakt. 


'Na Spaanse nu ook Italiaanse interesse voor Belgische goalgetter'
Foto: © photonews

'Na Spaanse nu ook Italiaanse interesse voor Belgische goalgetter Cyriel Dessers'

Hij maakt de nodige furore in de Eredivisie en dus kan een Belg nu ook een toptransfer maken. Al moet dat wel heel wat kosten. (Lees meer)


'KRC Genk ziet nog een speler vertrekken naar ploeg waar al een Genkie zit'

KRC Genk heeft deze winter met Sander Berge alweer een topper zien vertrekken. Ook Ianis Hagi verkast mogelijk nog en er is nog sprake van een transfer. (Lees meer)


OFFICIEEL: Beerschot ontdoet zich van verdediger

Beerschot wil de komende weken volop gaan voor winst in de tweede periode in 1B. Het zal daartoe mogelijk nog met versterking komen, maar heeft ondertussen wel alvast iemand laten vertrekken. (Lees meer)


'Niet Waasland-Beveren, niet Charleroi: Louis Verstraete kiest voor topclub in JPL'

Louis Verstraete zal KAA Gent op transfer deadline day vermoedelijk inruilen voor een andere club uit de Jupiler Pro League. En dat wordt een verrassing. (Lees meer)


'RSC Anderlecht wil grote naam binnenhalen, maar het is er weer eentje zonder matchritme'

RSC Anderlecht ziet normaal gezien Alexis Saelemaekers vrijdag zijn deal richting Milaan afronden. Met het geld dat ze voor hem krijgen (7 miljoen euro) willen ze meteen uithalen op de transfermarkt. (Lees meer)



Transfernieuws en Transfergeruchten 30/01 Transfernieuws en Transfergeruchten 01/02

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties